עדשות מולטיפוקל

מהו מולטיפוקל?

מהו מולטיפוקל?

מרכיבי משקפיים רבים, סובלים מבעיית ראיה מורכבת, הכוללת קושי בראיה למרחוק (נהיגה למשל או הצגות), קושי בראיה מקרוב (קריאה, תשבצים) וקושי בראיה למרחקים בינוניים (מחשב, משרד). לאנשים אלו, אין ברירה אלא להסתובב עם מספר זוגות משקפיים. ריבוי זוגות המשקפיים עלול להפוך למטרד לא קטן. גם הבלאי והאובדן של כל זוג משקפיים הוא גבוה יותר בגלל ההחלפה. זה הופך להיות התעסקות. ריבוי המשקפיים דורש אחסנה ונשיאה מתמדת, דבר המסרבל את הניידות היום יומית. משקפיים עלולים ללכת לאיבוד או להישכח במקומות שונים, מה שהופך את האדם התלוי בהם לחסר אונים ומתוסכל.

הפתרון ההגיוני הוא עדשות מולטיפוקל.

מהן עדשות מולטיפוקל?

עדשות מולטיפוקל הן עדשות הכוללות בעדשה אחת פתרון לכל המרחקים: ראיה למרחוק, ראיה מקרוב וראיה במרחק בינוני. העדשה כוללת אינסוף מוקדים: החלק העליון מיועד לתיקון ראיה למרחוק, החלק האמצעי מיועד לתיקון ראיה למרחקי ביניים והחלק התחתון מיועד לתיקון ראיה מקרוב.

תכונה זו של העדשות מקלה על מרכיבי המשקפיים, אשר במקום להסתובב עם מספר זוגות משקפיים, יכולים להסתפק בזוג אחד – משקפי מולטיפוקל.

הסתגלות למשקפי מולטיפוקל

כדי להשתמש נכון בעדשות, מרכיב העדשות נדרש ללמוד איך לעבור מחלק אחד של העדשה לחלק אחר. למידה זו היא בעצם תקופת ההסתגלות.

ההסתגלות לעדשות תלויה באיכות העדשות. בעוד שעדשות המולטיפוקל הראשונות שיוצרו היו קשות מאד להסתגלות ודרשו תקופת הסתגלות ארוכה ולא נוחה, הרי שבעדשות המתקדמות שישנו היום תקופת ההסתגלות קלה ונוחה.

סוגי עדשות מולטיפוקל

ישנן כמה רמות של עדשות מולטיפוקל ובינהן מספר הבדלים:

  • רוחב שדה הראיה שמאפשרת העדשה: עדשות שמיוצרות בטכנולוגיה ישנה יותר יוצרות עיוות ראיה בחלקים הצדדיים של העדשה. עיוות זה עלול לצמצם את שדה הראיה ולגרום לאי נוחות בעדשות. בעדשות מולטיפוקל מתקדמות יותר, איזור שדה הראיה גדול יותר והעיוות קטן וכמעט אינו מורגש.
  • המעברים בין חלקי העדשה השונים: תחשבו על המעברים כעל מדרגות המאפשרות לנו להגיע מחלק אחד לחלק אחר. ככל שהמדרגה גדולה וגבוהה יותר כך נדרש מאמץ גדול יותר כדי להגיע למדרגה הבאה ולהיפך, ככל שהמדרגה קטנה ונמוכה יותר כך יתאפשר מעבר נוח וקל יותר מאזור לאזור בעדשה, או יותר נכון לומר: ממוקד למוקד בעדשות המולטיפוקל.
  • הטכנולוגיה בה מיוצרת העדשה: פעם היו מלטשים רק את החלק הקדמי של העדשות. אחר כך יוצרו עדשות שלוטשו גם בחלק הקדמי וגם באחורי כדי להקטין עיוותים. היום עדשות המולטיפוקל מיוצרות בלייזר בשיטה שנקראת free form ומקטינה מאד את העיוותים, מגדילה את שדה הראיה לכל המרחקים ומאפשרת מעבר נוח בין החלקים השונים של העדשה.

מחירים

לאחרונה ישנן המון פרסומות על מחירים זולים מאד של מולטיפוקלים וכל מפרסם מנפנף בכותרת "עדשות מולטיפוקל מהדור החדש" וכו… הצרכן יוצא בעיקר מבולבל ולא מבין למה התבקש לשלם 4000 ₪ כשבטלביזיה יש פרסומת למולטיפוקל ב- 1000 ₪.

ההבדלים בין סוגי העדשות השונים מתבטאים גם במחירם. ככל שהעדשה מתקדמת יותר, וככל שההסתגלות אליה קלה יותר, היא עולה יותר. הבדלי המחיר בין סוגי העדשות השונים עשויים להגיע לכמה אלפי שקלים.

אני ממליצה לכם לקבל הצעת מחיר כתובה לפני שאתם מחליטים לרכוש. בהצעת המחיר תבקשו שיהיה כתוב בדיוק סוג המוצר עליו המליץ לכם האופטיקאי (לא רק שם המותג). ברגע שחברה או חנות נותנת הצעת מחיר כתובה, היא מתחייבת למוצר ולא יכולה לספק משהו אחר. עם ההצעה הזאת תוכלו לעשות סקר שוק ולבדוק בעוד 2-3 מקומות.

אז גם תגלו דבר מפתיע- כשמדובר על אותו מוצר הפער אינו גדול!!!

אצל כל יצרן/ מותג של עדשות מולטיפוקל המחיר למוצר מסויים זהה ומה שמשתנה הוא בעיקר ההנחה שתוכלו לקבל על המוצר המסויים מהאופטיקאי שלכם.

המלצה נוספת שלי- אם הפער לא משמעותי (נאמר עד 400 ₪), הייתי רוכשת אצל מי שאני בוטחת בו ונעימה לי יותר התקשורת איתו. זה בדרך כלל מעיד על השרות שאקבל אחר כך.

לידיעתכם- כל יצרן מוסר, עם עדשות המולטיפוקל כרטיס זיהוי עליו כתוב מספר ההזמנה של העדשות, שם החנות ושם הלקוח. כך תוכלו לוודא שקיבלתם את סוג העדשה עליה שילמתם.

ליעוץ בנושא עדשות מולטיפוקל ולתאום בדיקות אתם מוזמנים ליצור קשר